Göran Leksell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

född 30 mars 1946.

 

Göran började sitt yrkesliv inom bageribranchen. Hans föräldrar drev egen rörelse och det kändes då naturligt att utbilda sig till bagare/konditor. Arbetslivet skulle dock ta flera olika vändor innan Göran landade ned i yrket som bagare/konditor.

 

Utbildning var viktigt för Göran och redan året innan militärtjänsten började han läsa på Hermods, jämsides med arbetet. Det var en utbildning liknande handelsskola och denna läste han färdigt under sin militärtjänstgöring. Denna utbildning ledde vidare på vägen mot säljare.

 

Efter ”muck” 1968 kom han, som en av 600 sökande och med 8 platser, in på en utbildning inom Svenska Unilever. Med stort intresse och stolthet började han lära sig ”allt” om försäljning och marknadsföring. Efter slutförd utbildning fick han en tjänst som säljare på Trollhätteglass, Smålandsdistriktet och därefter Gibbs AB Skaraborg och Älvsborg läns kemtekniska produkter, båda arbeten var inom Unileverkonsernen.

 

Det blev ett kortare mellanspel som säljare av kameror och fototillbehör med 1/3 av Sverige som distrikt. Det var dock andra produkter som kändes mer lockande att arbeta med även om även dessa kunder var trevliga att möta.

 

1975 började Göran inom textilbranschen hos Gustaf Werner AB i Göteborg. Först på försäljningskontoret men efter några månader var han åter ute på fältet som säljare. Första stora produkten var terapimaterial till arbetsterapierna inom stat, landsting och kommuner. Sedan broderier som var stort på denna tid.

1979 började arbetet på företagets storkundsavdelning med vår tidigare ordförande Rolf Bergenheim som kollega och chef. Här blev det ansvar för bl.a. postorderkunder, grossister samt Sveriges veckotidningar, även vissa veckotidningar i Danmark. En mycket lärorik och intressant period.

 

Göran fortsatte utbilda sig och läste nu marknadsföring vid IHM jämsides med arbetet och blev diplomerade markandsekonom 1984.

 

1985 började Göran som kundtjänstchef inom Luna koncernen och blev därefter försäljningschef inom sjukvårdsbranschen hos FMAB i Partille.

 

Göran längtade tillbaka till arbetet som säljare bytte nu till optikerbranchen och försäljning av glasögonbågar för ett företag från Danmark, Pro Design.

 

Till slut landade Göran ned i yrket som bagare och konditor.  I början av 90-talet köpte han tillsammans med sin fru Lena ett specialbageri för glutenfria produkter. Detta blev ett framgångsrikt koncept. Det gick alldeles utmärkt att både leva och arbeta ihop och efter hela 18 år sålde de företaget och gick i en välförtjänt pension. 

 

 

Göran blickar tillbaka:

 

Efter alla mina år med kundkontakter är min övertygelse att inget överträffar det personliga mötet. Denna direktkontakt är en förutsättning för skapandet av långa och givande relationer människor emellan.

  

 


 

 

Bilden visar några knallar från Boråstrakten. Min fru Lenas farfarsfar är med på bilden som troligtvis togs omkring 1890-talet i Borås. Detta är dåtidens handelsresande och våra föregångare. Även på den tiden var säljområden indelade i distrikt som ingen annan fick sälja på. Lenas farfarsfar, Mattias Mattsson, gick på

Östergötland. Som synes var även dessa herrar propra och välklädda.

 

Jag tycker dessa herrar är fina förebilder!

Knallar från förr (2).png