Roger Svensson

 

 

 

född 8 februari 1945

 

Roger började sitt arbetsliv 1965 på STILDUKAR AB som sålde Hemtextil. Uppgifterna var varierande. Kontorsarbete och offertskrivande men också säljare i olika perioder.

1985 tog Roger steget över till Almedahls AB vars produkter framförallt var garner, handarbeten, sänglinnen och hemtextil. Här blev nu Roger säljare på heltid och arbetade mot Sverige, Norge och Danmark.

2005 togs Almedahls AB till stora delar över av Coats – ett världsomspännande företag med tråd som sin huvudprodukt. Uppgiften blev att sälja företagets produkter inom det nu för Roger välbekanta området garner, handarbeten, sänglinne och hemtextil.

De sista tio åren arbetade Roger som innesäljare fram till sin pensionering 2009.

När Roger tänker tillbaka på sitt arbetsliv är det kundkontakterna han tar fram som det bästa med jobbet. Att få sin första order – det var stort. En person som förstod vikten av detta var Rogers chef som sparat ordern, ramade in den och gav den som gåva till Roger. Ordern var från Björks Hemtextil på Redbergsvägen.

-  Ett annat stort minne är den första storodern, berättar Roger. Att få en order över 150.000 kr var anmärkningsvärt. Detta var i Skåne 1988.

 

Visst fanns det svårigheter också med jobbet som säljare. Mycket fick man lära sig den hårda vägen.  - På mitt första kundbesök minns jag hur jag fick frågan om FRI LEVERANSMÅNAD. ??  Jag hade inte en aning.

Råden som Roger vill sända med till dagens säljare handlar just om detta med kundkontakterna.

- Jag har lärt mig att goda kundkontakter är A och O, säger Roger.

- Skapa goda kundkontakter och var dig själv!